INTERNATIONAL
HANDBALL CAMP

GYŐR HUNGARY
7-13 JULY 2019

Szakmai stáb

Szakmai tapasztalat játékosként

Szakmai tapasztalat edzőként

Főbb szakmai eredményeim:

Egyéb:

Évek óta tudatosan készülök arra, hogy az aktív játék mellett már edzőként gyerekekkel is foglalkozhassak. Veszprémi játékos éveim alatt végeztem el az edzői képzést majd a klub serdülő csapatánál foglalkozhattam első alkalommal már edzőként is kézilabdával.  Norvégiában eltöltött időszakom alatt rengeteget tanultam mind a svéd és norvég edzőimtől, mind pedig a csapattárásaimtól. Modern szemléletű edzésmódszereket és a skandináv edzésfilozófiát részesítem előnyben, mert kifejezetten gyors játékra épül és mert a felszabadult, pozitív hozzáállásban hiszek, és ezt a szemléletet utánpótláskorban lehet és kell megszilárdítani a gyerekekben. Hiszek abban, hogy már egészen az alapoknál meg kell tanítani a fiatal sportolóknak a tudatos edzés, regeneráció, megfelelő nyújtás fontosságát és azt a hozzáállást ami egy norvég vagy svéd játékosnak természetes, hogy magától is lemegy edzeni mert felfogja hogy magáért dolgozik. Szeretnék a tapasztalataimmal és a tudásommal minél többet visszaadni a kézilabdázásnak és aktívan segíteni a magyar utánpótlás kézilabdát.”

Válogatott:

Világbajnokság:

Európa-bajnokság:

Olimpia:

Junior világbajnokság:

Klub:

Bajnokság:

Magyar kupa:

EHF-bajnokok ligája:

EHF-kupagyőztesek Európa-kupája:

EHF-kupa:

Egyéni:

155 alkalommal vettem magamra a címeres mezt. Két alkalommal álltam Világbajnokságon dobogón, egyszer Európa Bajnokságon. A pekingi olimpián bronzéremért játszottam a magyar válogatottal, az athéni olimpián 5. helyen zártunk. A Fradi játékosaként nemzetközi porondon egy alkalommal EHF Kupagyőztes lettem, és BL döntőt játszottam. Egy alkalommal egy külföldi csapat játékosaként (Hypo) szintén BL döntőt játszottam. Elmondhatom, hogy a Bajnokok Ligájának Gólkirálynője lettem. Több alkalommal lettem magyar bajnok, magyar kupagyőztes és a magyar bajnokság gólkirálynője, valamint a magyar bajnokság legjobb védőjátékosa. Sportteljesítményemet Magyar Köztársasági Bronz-, és Ezüstkereszttel tüntették ki a Parlamentben. Aktív sportpályafutásom után a Magyar Kézilabda Szövetséggel és az Ovi Sport Alapítvánnyal – amelynek Alelnöke vagyok- közösen kidolgoztam az országos Ovi-Kézi Programot. A témában megírt saját könyvem alapján, a Program keretén belül az országban 75 óvodában képeztem több, mint 600 óvodapedagógust. A Program így több, mint 6000 nagycsoportos óvodáshoz jutott el. Erre nagyon büszke vagyok!
Második éve tartok edzőimmel –jelenleg- 7 óvodában heti rendszeres foglalkozást több, mint 70 óvodásnak. Gyönyörűen fejlődnek, rájuk is nagyon büszke vagyok! Több óvodába járok vissza monitorozni az Ovi-Kézi Programot, valamint idén több alkalommal kerül megrendezésre az óvodáink részére Ovi Kupa rendezvényünk, speciális és korosztályazonos versenyrendszerben. 2013 óta rendszeresen szerepelek hazai kézilabdaközvetítéseken szakértőként, mind a válogatott, mind a csapataink mérkőzésein. Jelenleg is sokat láthattok a Sport1 és Sport2 csatornán! Úgy érzem, hogy a kapott talentumokat tovább KELL ADNOM!

Klub:

- EHF Bajnokok Ligája 2. helyezett (2002)
- EHF-Kupa győztes (2006)
- 2x NB1. Magyar Bajnok (2002, 2007)
- 2x Magyar Kupagyőztes (2001, 2003)

- EHF Bajnokok Ligája 2. helyezett (2008)
- EHF Bajnokok Ligája Gólkirálynő (2008)
- 2x Osztrák Bajnok (2008, 2009)
- 2x Osztrák Kupagyőztes (2008, 2009)

- NB1. Magyar Bajnokság III. helyezett
- NB1. Gólkirálynő (2010)

- NB1. Magyar Bajnokság III. helyezett

Szakmai munka:

Egyéb:

Munkatapasztalat:

Önkéntes tevékenység:

Tanulmányok:

Kapcsolatom a sportággal kisiskolás játékosként kezdődött a Kodály Zoltán Általános Iskolában, Horváth Árpád nevelőedző tanítványaként. Innen egyenes út vezetett a Grundfos Tatabánya KC serdülő és ifi csapatához. Felnőttként a Tarján SE NB II-ben folytattam a játékot. Egyetemi éveim alatt a TFSE NB II-es csapatához igazoltam. Két szezon után visszatértem a Tarján SE-hez, ahol edzőként is tevékenykedtem az ifjúsági és a felnőtt csapat mellett is. Amatőr játékosként jelenleg is tagja vagyok a csapatnak.

EHF-Mesteredző

Edzői állomások:

Több éve foglalkozom gyerekekkel utánpótlásban, több éve nyári táborokat is szervezek.

Iskolázottság és képzettség:

Edzői eredményeim a Győri AUDI ETO KC-ban:

2014:

2015:

2016:

2017:

Utánpótlás tornák:

2014:

2015:

2016:

2017:

Győri születésem révén én is a híres utánpótlás nevelési rendszerben nőttem fel, neves edzők kezei alatt. A játékos karierem kiteljesedése Kiskunhalas színeiben volt az NBI-ben 3 éven keresztül.Majd ezután anyai örömök vártak rám. Hazaköltöztem Győrbe és a nevelő egyesületem,  utánpótlás edzőként számít rám immáron 11 éve. Ez idő alatt elvégeztem a tanítóképző főiskolát és több csapatot is utánpótlás sikerek felé vezettem.Nagyon szeretek gyerekekkel foglalkozni! 

35 éves,Győri Audi ETO korábbi hálóőre.Profi pályafutásom alatt többszörös magyar bajnoki címet és nemzetközi kupákat nyertem csapataimmal.Jelenleg az Audi ETO utánpótlás nevelesében tevékenykedem.

Válogatott:

Olimpiai játékok: 2. helyezett: 2000 (Sydney)

Világbajnokság: 2. helyezett: 2003

Európa-bajnokság: győztes: 2000

Klubcsapatban:

Díjai, elismerései:

partnereink